ESC: Programledaren avslöjas på måndag



Nu på måndag den 28:e har SVT kallat till presskonferens på Operakällaren i Stockholm. Då avslöjas vem som fått uppdraget att leda Eurovision Song Contest 2013.

Presskonferensen sänds direkt på svt.se med start klockan 11:10. Det spekuleras vilt om vem det kommer att bli, Kristian Luuk, Sarah Dawn Finer och Måns Zelmerlöw är bara några av de namn som förs fram. Kanske Melodifestivalvärdarna Gina Dirawi eller Danny Saucedo även dyker upp här? Klart är i varje fall att SVT valt att gå tillbaka till att låta en programledare sköta semifinalerna och finalen. Senast ESC hade endast en programledare var i Dublin 1995.

Som framgår av klippet ovan är de tidigare svenska programledarna:

Kattis Ahlström & Anders Lundin ESC 2000
Lydia Cappolichio & Harald Treutiger ESC 1992
Lill Lindfors ESC 1985
Karin Falck ESC 1975




Kommentarer

  1. Hoppas det blir någon som är folkkär, lite medelålders, erfaren och som kan tala flytande engelska. Isåfall är Kristian Luuk bästa valet!

    Varför ingen kvinna undrar ni säkert? Jo, för just nu har vi ingen (tycker jag iallafall) som känns folkkär hos alla och som passar in i det här sammanhanget. De flesta jobbar egentligen med andra saker än att vara just programledare, så skådespelare som Helena Bergström eller artister som Sarah Dawn Finer går bort här!

    Plus att kolla på historien; två gånger har endast en kvinna varit värd medan antalet ensamma män har varit NOLL!

    Lite konstigt skrivet i bloggen när ni förs säger att dentkan bli Gina & Danny som är värdar och sen att SVT har bestämt att det skall bli endast EN programledare?! Hur ska ni ha det?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej,

      "eller" ska det förstås vara, inte "och"
      :)

      Radera
    2. Kristian Luuk är den sista jag vill se som programledare för ESC .

      Radera
  2. håller med - usch för Luuk. Vill inte se honom men tror fan det blir så *not* i bästa fall!!!!!!!!!!!! Det är fan samma personer man ser överallt hela tiden i tv men så är Sverige litet oxå.
    /
    frederik

    SvaraRadera
  3. Det kan ju bli två programledare eller fler. Jag vet att de har sagt att det skulle bli en, men om man har läst på eurovision.tv så sa dem att det inte skulle bli ett tema. Men det blev det ju ändå så man vet ju aldrig. Men min favorit som programledare är definetivt Sarah Dawn Finer. :D

    SvaraRadera

Skicka en kommentar