Idag släpps de första MF-låtarna

1 minut av de åtta första bidragen i Melodifestivalen kan du lyssna och se på från klockan 13:00 och framåt under torsdagen. Kolla in svt.se/melodifestivalen idag!

Så fort de tävlande repeterat läggs låtarna ut, det blir löpande mellan klockan 13:00-19:00. Samtliga artister är nu på plats i Karlskrona inför deltävling 1 i Telenor Arena på lördag. Journalister och fans har fått lyssna på de 8 som tävlar och ger David Lindgren (4:a i MF-finalen 2012) och YOHIO direkt var sin plats i 2013 års final i Friends Arena i Solna. Även Anna Järvinen hyllas då hennes bidrag går åt balladhållet medan resten i mångt och mycket är uptempo.

Enligt bedömare finns det flera i startfältet i övrigt som har goda möjligheter att nå Andra Chansen, men förvånande nog anses inte etablerade Eric Gadd vara bland dessa. I alla fall ser det ut att bli en jämn start av årets Melodifestival. ESCsweden/sverige återkommer strax med detaljerade synpunkter om låtarna. Kanske ges en fingervisning om vart vi är på väg kvalitetsmässigt nu när vi ska tävla i ESC på hemmaplan för första gången på 13 år? Lyssna själv på de smakprov som ges under dagen och bilda din egen uppfattning! Vad tycker du?

Dessa står det mellan (Deltävling 1 Telenor Arena, Karlskrona)

Detta är startskottet för Melodifestivalen 2013, för 54:e gången anordnar svensk tv en nationell uttagning till Eurovision Song Contest. Premiär-året (1958) var ju ett internt val av låt och artist och därmed "utom" tävlan kan man säga. Det dröjde till 1967 innan namnet "Melodifestival" dök upp, uttagningarna hade haft olika namn innan dess. Mer om det på vår Sverige-sida.






Kommentarer