På gång...

...i veckan som kommer! Framförallt är det ju att Melodifestivalen 2013 äntligen tar sin början med första deltävlingen. Men vi kan också se fram emot två nationella finaler.

För att ta det i kronologisk ordning så chockstartas veckan på måndag med avslöjandet om vem som ska bli programledare för årets ESC. Detta sker på en presskonferens som hålls i Stockholm. På onsdag kan vi förväntas att få veta vem som kommer att sjunga för San Marino i ESC i Malmö. Artisten presenteras av tv-bolaget SMRTV dock inte själva låten. Allt medan artisterna under veckan dyker upp i Karlskrona för MF:s premiäromgång, släpper svt.se 1 minut av de åtta låtarna på torsdag. Senare på kvällen hålls den tredje och sista utslagningsomgången i finländska "UMK".

Fredag äger Melodifestivalens första genrep i Telenor Arena rum, med påföljande tv-sända första deltävling dagen efter. Under lördagskvällen blir också Islands och Maltas Eurovisionbidrag klara, bägge ö-nationerna håller sina nationella finaler då. Ungefär samtidigt riktas blickarna mot Larvik för Norges tredje och sista deltävling. Det börjar ta sig, högsäsongen är nära!

Ett urval av det som är aktuellt i veckan:
ESC - programledare avslöjas
San Marino - artistpresentation
Finland - UMK del 3
Sverige - MF del 1
Island - Final
Malta - Final
Norge - MGP del 3


Kommentarer