Det blir internt igen

Belgien De senaste årens ESC-framgångar gör att man ännu en gång bestämt sig för att utse artist och låt utan tävlan.

Det är upp till flamländska tv-bolaget VRT att vaska fram det belgiska bidraget till ESC 2018. Franskspråkiga RTBF:s succé i Kiev, där ju internt valda Blanche med City Lights kom 4:a, har gett mersmak.

VRT anordnade visserligen en nationell final 2016 med fem tävlande där What's The Pressure med Laura Tesoro vann. Hon kom på 10:e plats i Globen. Men året dessförinnan i Wien kom Belgien precis som i år också 4:a. Det såg tv-bolaget RTBF:s interna val av Rhythm Inside med Loic Nottet till.

Natalia är villig
Det där ser ut att ha inspirerat kollegerna på grannstationen att de också nu tänker gå för en intern historia. Framgångarna för Belgien i ESC på senare tid har ökat intresset för att vara med. Enligt nieuwsblad.be har en populär inhemsk sångerska vid namn Natalia förklarat sig vara redo. Likaså Kate Ryan, hon var med i ESC redan i Aten 2006 men missade finalen. Hennes Je T'adore kom på en sammanlagd 22:a plats.

Andra artister som är intresserade av att åka till Portugal nästa år uppges vara Belle Perez, Ozark Henry och gruppen De Romeo's.

När VRT nu väljer internt blir det för första gången på 8 år. Deras nationella final kallas "Eurosong" men inför 2018 tycks de nu alltså följa i RTBF:s spår och utse ESC-bidraget internt.

Kommentarer