Mello 2018 öppnar 1/9

1-18 september Under den perioden går det att ladda upp ljudfiler på svt.se.

Som väntat öppnar SVT för uppladdning av låtar i början av september. Nu har vi också fått besked om vilken tidsperiod som gäller.

Från den 1 september till den 18:e i samma månad kan den som vill vara med i Melodifestivalen 2018 ladda upp sina ljudfiler på svt.se/melodifestivalen. Precis som ESCsverige berättade i början av juni är det som vanligt plats för 28 bidrag. 14 väljs ut av en urvalsjury medan ytterligare 14 är sådana som SVT bjudit in eller på egen hand valt ut bland de inskickade bidragen.

Att kopplingen till radions "Svensktoppen Nästa" skulle ha försvunnit stämmer inte. SVT bekräftar att en av finalisterna i radioprogrammet precis som tidigare år kommer att få en plats i nästa års Mello. Programmet har för övrigt bytt namn till "P4 Nästa".

Detta innebär att vi precis som förra året får klart med första MF-artisten redan i augusti. Det är då riksfinalen av "P4 Nästa" med åtta tävlande är tänkt att avgöras. Något exakt datum har inte meddelats än.

I fjol hölls finalen 28 augusti i Linköping. Bandet Les Gordons deltog med Need To Feel och fick en plats i Melodifestivalen 2017. Deras låt Bound To Fall gick inte vidare från sin deltävling utan hamnade på en sammanlagd 23:e plats av 28.

Kommentarer