TV-bolag tvingas böta

Ukraina EBU bötfäller det nationella tv-bolaget för hanteringen av ESC.

Det ukrainska tv-bolaget UA:PBC har dryga böter att vänta. Det finns två orsaker till att EBU nu beslutat om ekonomiska sanktioner.

Det ena rör förberedelsarbetet till årets ESC i Kiev. Organisationen var bristfällig och ledde till stora förseningar som kunde ha äventyrat hela tävlingen. Det andra rör tv-bolagets ovillighet att samarbeta med EBU kring Rysslands medverkan.

"As a result of this, attention was drawn away from the competition and the brand reputation of the Eurovision Song Contest was endangered", skriver EBU i ett uttalande som nyhetsbyrån Reuters fått ta del av.
Beslutet att utestänga den ryska artisten Julia Samoilova och den konflikt som uppstod efter beskedet, drog bort uppmärksamheten från själva tävlingen och var till nackdel för ESC:s anseende och ställning, anser EBU.

Hur stort bötesbeloppet är har inte angivits. Det har från EBU:s sida bara sagts att det kommer vara kännbart för UA:PBC.

Kommentarer

  1. Får Ryssland några böter?

    SvaraRadera
  2. Det har talats om någon slags tillsägelse/reprimand/varning men inga böter. Finns inga officiella källor på detta, så det är lika bra att avvakta.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar