Gav SVT upp?

På sparlåga Allt sedan årets Melodifestival avslutades i mars har inte mycket hänt med SVT:s Mello- och ESC-sida.

Det var knappt det fanns någon ESC-bevakning från Kiev att tala om. De medger det själva, i mer än tre månader har vi mötts av budskapet "Just nu går svt.se/melodifestivalen på sparlåga."

Det är helt klart en paus SVT har tagit, en ganska lång sådan verkar det. "SVT:s webbplats för Melodifestivalen och ESC har övergått i en enklare form i väntan på nya digitala satsningar. Tills vidare kommer webbplatsen inte att vara aktiv i samma utsträckning som tidigare", står det på sidan.

Här är alltså Public Service-bolaget på tv-sidan tydlig med att man inte kan förvänta sig några nyheter eller uppdateringar. Samtidigt är det en aningen bekymmersamt, det yttersta tv-bolaget för MF och ESC lägger sin specialsida i malpåse. Vad beror det egentligen på? Vi hoppas få svar inom kort och gärna i samband med de ny digitala satsningarna - vad det nu betyder?

ESCsverige ska väl egentligen inte klaga. Nu har vi nästan fått monopol på rapporteringen om det som har med Melodifestival och ESC att göra. Det klarar vi förstås av, men det är ändå av betydelse att vi få något slags understöd från det tv-bolag som ansvarar för tävlingarna. Ett understöd med kvalitativ information som fungerar oavsett säsong SVT!

Kommentarer

  1. bra att ni tog upp det, har funderat länge på hur man kan ta paus på program som är dom mest populära varje år.

    det är väl bara kalle anka på julafton som slår melodifesten och esc? direkt efter friends la svtv bara ner sin web typ. ska bli intressant se vad som händer nu.

    /frederik

    SvaraRadera

Skicka en kommentar