ESC-vinnare i "P4 Nästa"

Torgny Söderberg Han skrev och producerade Diggi-Loo Diggi-Ley. På tisdagen hoppades han på framgång för sin låt Du är vacker  i ett lokalt kval till finalen av "P4 Nästa".

Men det gick inte alls. Du är vacker som framfördes av Jeanette Norlander kom på femte och sista plats. Vann P4 Hallands uttagning gjorde Filippa Borgman.

Därmed har 20 av 25 länsfinaler hållits. När alla är avklarade utser en jury åtta finalister, en av dessa är garanterad en plats i nästa års Melodifestival. Denna final av "P4 Nästa", som tidigare benämndes "Svensktoppen Nästa", äger rum i slutet av augusti.

Frågar ni ESCsverige så hade Jeanette Norlander den bästa rösten av de fem tävlande i Falkenberg. Det hon förlorade på var nog att låten kändes lite för mossig och gammaldags, tänk Lena Philipsson på 80-talet ungefär så förstår ni nog. Inte dålig på nåt sätt, men för mycket schlager för jury och radiolyssnare misstänker vi. Låten finns att höra på sverigesradio.se/halland

Annars är låtskrivaren Torgny Söderberg ingen vem som helst i dessa sammanhang. Han har haft med 13 låtar i Melodifestivalen genom åren. Kärleken är evig med Lena Philipsson från 1986, 100% med Lotta Engberg och Triple & Touch från 1988 och I Love Europe med Christer Sjögren från 2008 är bara några exempel.

Den största framgången kom förstås 1984 när Herreys vann inte bara Mello utan hela ESC med Diggi-Loo Diggi-Ley. Det var då Sveriges andra seger i Eurovision Song Contest.

Kommentarer