Mello: Årets app kan laddas ned

Hjärtröstningen har kommit för att stanna. Det blir allt fler som varje år röstar på låtarna på det sättet. Nu har appen för Melodifestivalen 2018 gjorts tillgänglig.

Appen går att ladda ner på play.google.com för androider och på App Store för iOS (före detta iPhone). Även om du laddade ner den förra året behöver du göra en ny nedladdning för att få den senaste versionen.

Läs mer → svt.se/melodifestivalen

Appen fungerar på samma sätt som förra året. Som vanligt går det att hjärtrösta under tävlingarna. Det går att rösta fem gånger på varje bidrag och det kostar inget. En hjärtröst är lika mycket värd som en röst via sms eller telefon.

Flera nyheter i år
En nyhet som SVT berättar om är att du kommer att kunna se när en artist står på scen genom att ljuset spelar i appens bakgrund. En annan nyhet är att det krävs 15 tryck på skärmen för en röst, tidigare behövdes 20.

Sedan röstning via app infördes för tre år sedan har antalet röster ökat markant. I förra årets Mello-final inkom totalt 13,5 miljoner röster från telefon, sms och app. Det var nytt rekord. Den tredje deltävlingen fick ta emot mer än 5,7 miljoner sammanlagda röster, även det rekord för en deltävling.

Kommentarer