Ryssland: Julia Samoilova har två låtar för ESC

Två låtar har producerats och skickats in till tv-bolaget "Pervyj Kanal" (Första Kanalen). Till skillnad mot förra året hoppas Julia Samoilova nu få komma iväg till ESC.

Ingen kunde väl undgå bråket inför senaste Eurovision i Kiev. Julia Samoilova utsågs internt att tävla för Ryssland med Flame Is Burning. Ukraina nekade henne inresa och rysk tv drog sig ur en månad innan tävlingen skulle börja.

Då gjorde "Pervyj Kanal" klart att Julia skulle få åka till ESC 2018 istället. Sedan dess har det inte sagts någonting från ryskt håll. Man kan därför anta att det inte funnits så mycket att lägga till eftersom valet av artist redan är en avklarad fråga.

Hoppas få åka till Lissabon
Så tycks även Julia Samoilova resonera. Tillsammans med sin man har hon skrivit två låtar som tv-kanalen fått sig tillsända. En av dem hoppas hon få åka till Lissabon med. Hur det blir med den saken är upp till rysk tv att avgöra eller som Eurovoix.com uttrycker det: En förnyad och definitiv bekräftelse på att Julia är deras val för årets Eurovision saknas ännu.

Läs också;

Ryssland borta - Ett väntat besked (15/4-2017)
Ukraina och Ryssland kan straffas (2/6-2017)

Kommentarer