MGP 2018: Lyssna på alla tio norska finallåtar

Alexander Rybak är tillbaka nio år efter ESC-segern. Och så har Per Gessle, från Gyllene Tider och Roxette, fått med ett bidrag i Norges Melodi Grand Prix, MGP.

Hypermoderna låtar av varierat snitt. Ja, det är ett starkt startfält norrmännen fått till i år. Samtliga tio bidrag går att lyssna i sin helhet på nrk.no/mgp

Störst uppmärksamhet på måndagens presskonferens i en studio i NRK:s tv-hus i Oslo väckte Alexander Rybak. Han gör comeback efter storsegern i ESC i Moskva 2009 med Fairytale, Norges tredje vinst. I år är soundet ett helt annat (souligt funky) men fiolen finns förstås med i That's How You Write A Song.

Gessle inte ny i dessa sammanhang
Få vet om det, men det var faktiskt Per Gessle som skrev Kärleken är evig åt Lena Philipsson i Melodifestivalen 1986. Så helt ny i den här formen av sammanhang är han inte. Roxettes och Gyllene Tiders frontman är alltså med i norska MGP som låtskrivare.

Det är Stop The Music som Gessle författat. Låten framförs av Charla K eller Charlotte Kjӕr som hon egentligen heter. Hon bor för övrigt i Stockholm.

Förutom Rybak hittar vi ytterligare två MGP-vinnare i startfältet. Det handlar om Aleksander Walmann, sångaren i JOWST som kom på 10:e plats i senaste ESC. Och så har vi Stella Mwangi som blev kvar i ESC-semin i Düsseldorf 2011.

Rafflande finalkväll
NRK kan vara stolta över sitt urval. Det är genomgående mycket bra låtar de plockat ut, en av dem är på norska, en på spanska och resten engelska. Allt är upplagt för en rafflande finalkväll i Oslo Spektrum lördagen den 10 mars. Lite synd för oss svenskar att det krockar med Mello-finalen som ju hålls samtidigt.

  1. Tengo Otra  -  Alejandro Fuentes
  2. Talk To The Hand  -  Aleksander Walmann
  3. That's How You Write A Song  -  Alexander Rybak
  4. Stop The Music  -  Charla K
  5. Scandilove  -  Ida Maria
  6. Light Me Up  -  Nicoline
  7. Who We Are  -  Rebecca Thorsen
  8. You Got Me  -  Stella & Alexandra
  9. I Like I Like I Like  -  Tom Hugo Hermansen
10. Moren Din  -  Vidar Villa

Kommentarer