Spanien: "Tu Canción" med Amaia & Alfred

En kärleksballad blir vad Spanien skickar till sitt västra grannland i maj. Med 43 procent av rösterna vann Tu Canción med duon Amaia & Alfred.

Resultatet i "Operación Triunfo: Gala Eurovisión", som avgjordes i Barcelona, stod klart vid halvtvå-tiden i natt. Av nio låtar röstades tre vidare till en superfinal. Så här fördelade sig tv-tittarnas röster:

1. Tu Canción  -  Amaia & Alfred  43%
2. Arde  -  Aitana  31%
3. Lo Malo  -  Ana Guerra & Aitana  26%

I nuläget har vi svårt att se att vinnarlåten, som snarare kan liknas vid en vaggvisa än en ballad, kommer att ha med toppstriden i ESC-finalen att göra. Det här är inte en duett som övertygar. Tur för Spanien att de har sin finalplats garanterad.


  

Kommentarer

  1. Denna låt kanske inte kommer ha i toppstriden att göra, nej. Men jag tror iaf att den kommer besegra Edurne, Barei och Manel Navarro. Vilket iofs bara innebär en plats i topp 20, men det kommer iaf vara uppåt! :)

    Jag personligen tycker denna låten är superfin! Och väldigt minnesvärd för att vara en ballad. MEN... 2018 har börjat himla bra så detta är ändå min sistaplats hittills. Men den kommer nog inte stanna där så länge.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar