Sjukdom stoppar bröderna Olsen

2000 års Eurovisionvinnare slutar uppträda som duo. Detta efter att Niels "Noller" Olsen insjuknat.

Bröderna lägger av sedan "Noller" diagnosticerats med svårartad hjärntumör. Danska medier rapporterar att han för tre månader fick konstaterat cancer i hjärnan. Läkarnas besked är dystert och det bedöms att sångaren har mellan 2-4 år kvar att leva.

Det var i Globen i Stockholm 2000 Niels och Jørgen tog hem Danmarks andra ESC-seger med Fly On The Wings Of Love. De anpassade sig till den internationella marknaden genom att kalla sig Olsen Brothers. Tidigare på året hade de vunnit Dansk Melodi Grand Prix som Brøderne Olsen och hållit sig till låtens originaltitel Smuk som et stjerneskud.

Olsens har varit flitiga deltagare i den danska uttagningen och medverkat från och till sedan slutet av 70-talet. Allt som allt har de varit med nio gånger inklusive Jørgens soloinsatser. Flera hits har skapats hemmavid genom åren.

Senast de syntes till i DMGP som duo var 2005 då det blev en andra plats med Little Yellow Radio.

"Noller" är 65 år och storebror Jørgen 69.

2005 var de bara några fåtal poäng från att få tävla för Danmark igen. 52 poäng drog brödernas sång om en liten gul radio ihop. Jakob Sveistrup och "Tænder på dig" lyckades dock hålla undan och vann med 58 poäng (i ESC "Talking To You" 10:e plats).


Kommentarer