Sonja gör sin fjärde Mello

Fast egentligen har Sonja Aldén varit involverad fler gånger än så. Det gäller även Eurovision.

Som medförfattare till Att älska dig med Shirley Clamp deltog Sonja redan 2005. Och det gick ju bra, 4:e plats i Melodifestivalen. Sämre skulle det komma att gå i ESC senare samma år. Hon fanns med i kören bakom Litauens bidrag i Kiev. Little By Little som låten heter missade finalen grovt och kom på 39:e och absolut sista plats.

Året efter tog Sonja Aldén för första gången steget ut i Mellon som tävlande artist. Det började knaggligt med Etymon som blev kvar i sin deltävling. Kanske skulle hon ha tagit hand om sin egen Night of Passion som The Poodles deltog med detta år 2006. De nådde finalen och 4:e plats.

Tillbaka igen ett år senare och nu blev det ett klart fall framåt med balladen För att du finns. Via Andra chansen gick bidraget till final och där väntade en 6:e plats. En paus på några år följde men 2012 försökte Sonja med ännu en ballad. Det gick dock inte alls för den vackra och spröda I din himmel, utslagen direkt i deltävlingen.

Så skulle det alltså dröja 8 år innan hon återvände. Tillsammans med Bobby Ljunggren och David Lindgren Zacharias står hon bakom Sluta aldrig gå i premiären i Linköping den 1 februari.

Mello-CV
2006: Etymon 24:e plats
2007: För att du finns 6:e plats
2012: I din himmel 26:e plats
2020: Sluta aldrig gå ?




Läs om andra Melloaktuella:
Tredje gången gillt för Felix ⇨
Klara väljer Mello före "Idol" ⇨
Ska 2020 bli Mariettes år? ⇨
Nanne tillbaka efter längsta pausen hittills ⇨
Thorsten Flinck återvänder till Melodifestivalen ⇨
Linda Bengtzing gör sin sjunde Mello ⇨

Kommentarer