I Mello 3 kan det skrälla

Ett svårbedömt startfält öppnar för överraskningar. Får ESCsverige bestämma ska Mariette och Faith direkt till final.

Det var inte utan tvekan direktfinalisterna blev dem det blev. Deltävling 3 i Luleå bjuder på låtar som är relativt jämna och inte drar iväg åt något håll egentligen. Med ett undantag är bidragen ganska förutsägbara och med det sagt kan det gå hur som helst, en skräll eller två kan inte uteslutas.

Crying Rivers ▹ Faith Kakembo  Final
Detta gillar vi, snyggaste produktionen i Luleå och mäktig powerballad överraskande kompetent framförd av en 34-årig röststark narkossköterska bosatt i Jönköping.

Shout It Out ▹ Mariette  Final
Inte den bästa av hennes tre tidigare Mellolåtar, men heller inte den sämsta. Absolut inte oävet om än en aning för Mariette-typisk. Fler utsvävningar hade inte skadat.

Piga och dräng ▹ Drängarna  AC
Fiolen är stämd och byalagets midsommardans vid skogsgläntan utanför ängahuset är bokad. Detta går hem och kanske viktigast - det svänger!

Vem e som oss ▹ Anis don Demina  AC
Har piggaste låten, tempo rakt igenom och så sprider han äkta glädje. Det kommer man ganska långt med.

Där har ni vårt bud på ett resultat. Bland dem som får det svårt att gå vidare tror vi ändå Mohombi har störst chans att utmana. Visst låter det lite Düm tek tek, turkiska ESC-bidraget 2009, om Mohombis Winners, men det måste mer till.

För Late med Amanda Aasa och Livet börjar nu med Albin Johnsén ger vi inga större förhoppningar om avancemang.

Som vanlig sker smyglyssningen av alla sju låtar i Mellos tredje deltävling på;

SVTPlay.se  

Kommentarer