Hon är MGP-finalens favorit

Ulrikke Brandstorps känslosamma Attention ser ut att ha störst chans att vinna i Trondheim på lördag.

I Norge är experter och bookmakers överens om vem som med största sannolikhet kommer att avgå med segern i årets Melodi Grand Prix. Bidraget 24-åringen från Sarpsborg deltar med beskrivs av MGP-experten Per Sundnes;

" ‹Attention› är en otroligt mäktig ballad som röstmässigt bärs fram mästerligt av Ulrikke. Varje ton är en klockren träff. "

Och bland spelbolagen råder inga tvivel. Unibet, 888 Sport, Coolbet och Betsson har samtliga henne som finalfältets lågoddsare. På onsdagen såg det ut så här:  1.75  ⬪  1.75  ⬪  1.82  ⬪  2

Det kan närmast jämföras med näst största favoriten Wild med Raylee:  6  ⬪  6  ⬪  6  ⬪  6

Högst odds har Pray for Me med Kristin Husøy:  250    30    30    25

Detta ger Ulrikke Brandstorp en vinstchans på över 40 procent att jämföra med tvåan Raylees chans att vinna som ligger på runt 13%.

Om oddsen för samtliga tio bidrag tas med kan kanske resultatet i lördagens final komma att se ut så här:

  1. Attention - Ulrikke Brandstorp
  2. Wild - Raylee
  3. Out of Air - Didrik & Emil
  4. One Last Time - Rein Alexander
  5. I Am Gay - Liza Vassilieva
  6. Over The Sea - Magnus Bokn
  7. Hurts Sometimes - Tone Damli
  8. Take My Time - Sondrey
  9. Som du er - Akuvi
10. Pray for Me - Kristin Husøy

Det kan vara värt att nämna att ingen av årets MGP-låtar just nu i varje fall återfinns bland de främsta på de norska topplistor vi kollade av. Varken Ulrikke eller någon annan hade med Spotify topp 50 eller VG-lista topp 40 att göra.

Melodi Grand Prix är inget nytt för Ulrikke Brandstorp. Hon deltog för tre år sedan och kom på 4:e plats med Places. Det året vanns av JOWST med Grab The Moment.

Kuriosa: Ulrikkes efternamn är också namnet på en liten svensk by. Brandstorp ligger i sydöstra Västergötland vid sjön Vättern. Cirka 14 mil öster om Göteborg.

Kommentarer