Två finalklara ESC-bidrag presenteras

Under torsdagen avslöjar både Storbritannien och Tyskland sina bidrag till årets Eurovision. Bägge kan rikta in sig på finalen i Rotterdam den 16 maj.

Så är det ju bland de länder som är med i "Big 5" och slipper semifinalerna. En plats i finalen är som vanligt redan avklarad.

Många skratt har vi fått oss efter BBC lade ut en så kallad "teaser". Den visar en individ uppifrån som plöjer igenom tät granskog med mycket snö. Det ser inte ut som något typiskt engelskt eller skotskt. Något som på twitter fick kommentarer som;

"Aha, det är Pingu" eller "Jon-Henrik Fjällgren är vad BBC fastnat för..."

John Newman, som slog igenom 2013 men kort tid därefter drog sig tillbaka på grund av sjukdom, är en artist som förekommit i spekulationerna på senare tid. Det är i radio BBC:s interna val presenteras. Lite undangömt måste sägas trots att det sker i två olika radiokanaler på morgonen. På webben kallar BBC inte radio för radio längre utan Sounds. Radio 1 med Greg James och Radio 2 med Ken Bruce spelar premiärspelar låten.

Från tyskt håll har det i år varit mycket "hysch-hysch" och framförallt väldigt tyst. Det tog ett tag innan vi fick klart besked om att det inte skulle bli någon nationell uttagning med flera deltagare denna gången. Nä, ett internt val av artist och låt har tv-konsortiet NDR/ARD bestämt sig att återvända till. Detta efter att inte ha använt sig av internval på elva år.

En tv-presentation av bidraget till ESC 2020 blir det i alla fall. Vänta er en miniutgåva benämnd "Unser Lied für Rotterdam" som tar sin början i kväll klockan 21:30 på tv-kanalen ONE. Sänds från Hamburg och har Barbara Schöneberger som presentatör. Ska gå att följa live på ardmediathek/one.

Kommentarer