Bara spontana skämt i årets ESC

Inga komiska inslag från programledarna som är planerade enligt manus. Nej, det är inte holländarnas grej.

Det är ad.nl som rapporterar om saken efter en intervju med showproducenten Gerben Bakker. Enligt vad sajten Eurovoix.com återberättar tänker han inte genomföra några större förändringar, med några undantag. Någon flaggparad som tar en kvart av programtiden kan vi bara glömma. I år speedas det upp ordentligt med hjälp av dj Pieter Gabriel.

I övrigt gör Gerben Bakker klart;

"Jag kommer inte inkludera några skämt i programledarnas manus. Jag tror inte humor funkar på det sättet, och särskilt inte i ett event som Eurovision där uppfattningen om vad som är roligt skiljer sig åt olika länder emellan. Riktigt skojsamma saker uppstår spontant, oväntat i direktsändning."

På ett sättt håller vi med. Ett "Hörni, jag råkade gå förbi Konsum häromdan och då..." känns allt för ofta lite väl "påläst och inövat". Det hörs på rösten direkt, inte speciellt naturligt med andra ord. Självklart föredrar man då det spontana, sånt som sker här och nu utan förvarning.

Men, och nu kommer det, problemet uppstår ju i sådana fall där allt flyter på som det ska och inget oväntat händer. Inget att sköja till om alls - typ. Inte för att man minns några slagfärdigheter från värdarna i Kiev 2017 precis, inte från så många andra Eurovisions heller för den delen!

Alltså återstår inget annat än att spontant stämma av stämningen. En del klarar av detta helt naturligt, dock inte alla. Vilket har framgått genom åren, om en säger så.

Kommentarer

  1. Vad bra att ni nämnde HÖRNI. Är det nåt som,m programledare i Sverige fått lära sig att säja eller. I varenda jävla program säjer dom HÖRNI. Ex. På spåret.alla mot alla,bytt är bytt, Renées brygga,antikrundan.ffråga doktorn, efter5, Melodifestivalen. HÖRNI...har alla gått i samma skola?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har inte tänkt på detta med "Hörni". Inte förrän det sades av någon på radion i dag.

      Det kanske är ett slags ticks för att dölja nervositet?!

      Radera

Skicka en kommentar