#EurovisionAgain med fokus på ESC 2015

Förra helgens "#EurovisionAgain" trendade på Twitter. Då var temat 2009 års tävling i Moskva. Påskaftons kväll var det Wien 2015 som gällde.

Hardcore-fans med engelsmannen Rob Holley i spetsen är det som i avsaknad av ESC 2020 dragit igång detta alternativ. Varje lördag klockan 21:00 väljs en tävling ut för att bli livestreamad på EBU:s YouTube-kanal Eurovision Song Contest. Alla med en uppkoppling till nätet inbjuds att titta synkroniserat och livekommentera via tweeten #EurovisionAgain

Det går naturligtvis också att rösta, läs mer om det på againvision.wordpress.com  

När ESC 2009 åter visades för en vecka sedan vann Norges Alexander Rybak, med andra ord ingen förändring jämfört med det verkliga resultatet. Däremot gick det denna gången bättre för Malena Ernmans La Voix, upp från 21:a plats i Moskva för 11 år sedan till 9:e plats nu.

I går kväll var det dock tävlingen i Wien för fem år sedan som var i fokus.

Finalisterna samlade på scenen i Wiener Stadthalle strax innan själva tävlandet. Det är ju ingen hemlighet att det var där Sveriges sjätte och senaste ESC-seger anlände.

Gick det för Måns Zelmerlöw att behålla segern från den verkliga tävlingen den där sena kvällen i slutet av maj i Österrikes huvudstad? Ja, vi tänker inte avslöja hur folk röstade nu fem år senare. Men det var i alla fall bidrag från följande 27 nationer det stod mellan den 23 maj 2015.


Kommentarer