2020 - året då ingenting blev av

"Ett skitår!" Det har vi ofta hört om det år vi befinner oss i. Och det beror inte bara på att ESC ställdes in.

I dag skulle EBU och holländsk tv ha tagit över Ahoy Arena i Rotterdam. I dag skulle ESCsverige ha inlett nedräkningen och på lördag skulle den stora förfesten "Eurovision In Concert" egentligen ägt rum.....

Men så var det ju det där viruset som satte stopp för alla planer. Fotbolls-EM, Sommar-OS, Ishockey-VM, konserter, shower, filmpremiärer, teaterföreställningar och på det en massa senarelagda evenemang. Ja, det är verkligen inte bara Eurovision Song Contest med dess semifinaler och final som i år belagts med stämpeln:  CANCELLED

Inställt  känns som årets ord 2020 - ett år då inget blev som det var tänkt, året då knappt något genomfördes. Och det kan bli långvarigt. Vi vet redan nu att Eurovision Young Musicians skjutits upp på obestämd tid. Tävlingen skulle ha ägt rum i Zagreb 21 juni. Vad som ska hända med Junior Eurovision Song Contest i Polen i november är oklart. I det fallet har EBU inte gett några besked.

En sån tur man har 2021, det ser så mycket ljusare ut - åtminstone i skrivande stund. För det är ju nästa år alla arrangemang äntligen ska bli av! Vi vägrar tro att Corona-pandemin kommer ställa till det då också.

Vi måste se framåt och hoppas på det bästa. Under tiden fortsätter ESCsverige ge er senaste nytt med oförminskad styrka.

Ta vara på er själva och varandra!

Kommentarer