Ännu fler Mello-artister

Artistlistan utökas Dotter och Mariette är med nästa år.

Artistnamnet är Dotter, men egentligen heter hon Johanna Jansson. Hon begår Melodifestival-premiär 2018, uppger hant.se

Samma källa för även upp Mariette på listan över artister som är klara för den kommande tävlingen. Det blir i så fall hennes tredje Mello, hon kom 4:a i år med A Million Years och slutade på 3:e plats 2015 med Don't Stop Believing. Dotter var för övrigt en av låtskrivarna till Mariettes senaste Mello-låt.

Ytterligare artister skriver Aftonbladet om och det första är minst sagt oväntat. Edward Blom ska nämligen vara helt klar för festivalen. Något som även ska gälla Emmi Christensson och Emilia Rydberg Mitiku även om det råder en aning osäkerhet kring det sistnämnda namnet.

Läs också: Dessa är klara - hittills

En veteran i sammanhanget uppges vara om inte helt klar så halvklar. Det rör sig om Jessica Andersson som varit med i Melodifestivalen sex gånger tidigare. Hon vann på sitt första försök 2003 ihop med Magnus Bäcklund i Fame. Give Me Your Love kom 5:a i ESC. De var året efter tillbaka och slutade 6:a i Mellon med Vindarna vänder oss.

Som soloartist dök Jessica upp i tävlingen även 2006 med Kalla nätter (20:e plats), 2007 med Kom (12:e plats), 2010 med I Did It For Love (8:e plats) samt 2015 med Can't Hurt Me Now (11:e plats).

Kommentarer