Hon kan tänka sig ESC

Ricki-Lee Coulter Första australiska artisten påtänkt för nästa års Eurovision. En 32-årig popstjärna som gav ut sitt första album för ett tiotal år sedan.

"That would be nice, fun and amazing". Så svarade hon på en fråga om hon tänker göra ESC 2018. Fansajten Wiwibloggs.com hade en pratstund med henne på Instagram.

Visserligen född i Nya Zeeland men uppväxt i Australien hade Ricki-Lee Coulter stora framgångar för tio år sen. Flera av hennes singlar nådde topp tio på den australiska hitlistan. Under en period var hon också en av medlemmarna i tjejgruppen Young Divas. Snart återupptog hon dock sin solokarriär.

De tre gånger Australien deltagit i ESC har tv-bolaget SBS utsett sina bidrag internt. Framtida planer finns på en nationell uttagning liknande Melodifestivalen. Men det är inte troligt att det blir av redan nästa år. Med ännu ett internt val hägrande är det mycket möjligt att Ricki-Lee är en av kandidaterna till tävlingen i Lissabon.

Hon är första namnet som nämnts i spekulationerna inför tävlingen 2018. Tilläggas ska att SBS inte redogjort för hur man tänker gå tillväga för att få fram sitt kommande bidrag.

Här är Rick-Lee Coulters australiska hitlåt Wiggle It från 2008.


Kommentarer