GRATTIS RYSSLAND

Junior ESC 2017 Rysk seger för andra gången i tävlingens historia.

Omröstningen blev spännande. Folket var nämligen inte speciellt överens med jurygrupperna. Efter att de hade sagt sitt låg Nederländerna och Malta i botten av resultattabellen, just de två som internetröstarna hade som etta och tvåa.

Efter att juryerna avgett sina poäng var värdlandet Georgien i ledning. Onlineröstningen såg till att Ryssland med nästan minsta möjliga mariginal kunde gå om. Men framförallt såg folkets röster till att lyfta Nederländernas Love Me med Fource som de hade som nummer ett. Samma vinnare som i ESCsveriges omröstning för övrigt - så rätt ute ni var!

Ryska Polina Bogusevitj avgick med segern. Låten Wings eller Krylja som den heter i original fick 188 poäng. Detta var Rysslands andra vinst i Junior Eurovision Song Contest, den första kom 2006.

Vi får nog konstatera att ännu en Juniorlåt vunnit som snart faller i glömska. Potential att bli en hit som spelas i radio hade framförallt bidragen från Australien och Holland, 3:e respektive 4:e plats blev det till slut för dem.

Läs mer på vår specialsida → Junior ESC


Kommentarer

 1. Jag vet inte om ni håller med mig.
  Men jag tycker att alla låtar som vunnit Junior Eurovision sedan 2012 (med undantag för vinnaren 2015) har varit för "vuxna" för JESC. Det är väl delvis jurygrupperna "fel"?
  Jag gillade exempelvis Nederländernas låt i år, dels för att det var en bra låt, men också för att den inte var för vuxen, utan var en perfekt låt för barn, som borde vunnit JESC.
  In my opinion, så har JESC blivit för vuxen och det lekfulla och "barnsliga" har försvunnit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig helt och hållet.

   Just lekfullheten bjöd Holland, Australien och viss mån Malta på i år. Det tyckte ju folket också!

   Radera

Skicka en kommentar