Dinah Nah hoppas på San Marino

Mellostjärnan Har skickat in låt till San Marinos uttagning.

Det bör väl med en gång påpekas att Dinah Nah är en av 700 som visat intresse för att få tävla för San Marino i nästa års ESC.

San Marino håller på med sin nationella mastodont-uttagning "1 In 360". Den har hittills fått ta emot 700 bidrag från i stort sett hela världen. I december inleds arbetet med att få ner antalet låtar till en mer hanterbar mängd. De som gått vidare deltar i webb- och tv-sända shower i januari. Har vi tur kanske Malin Dinah Sundström är en av dem.

Hon har varit med i Melodifestivalen två gånger. 2015 slog hon ut Dolly Style i Andra Chansen och kom på 12:e och sista plats i finalen med Make Me (La La La).

I år var Dinah Nah tillbaka med One More Night som blev utslagen i första deltävlingen. Bidraget hamnade på en sammanlagd 19:e plats.

Nu ställer hon sitt hopp till San Marino med en låt som heter Bad Idea, rapporterar Eurovoix.com. Problemet är bara att just den låten är för gammal för att vara med i ESC. På YouTube finns ett klipp där hon sjunger den inför publik på en finlandsfärja i december förra året. ESC-reglerna säger att endast bidrag som offentliggjorts efter 1 september 2017 kan delta.

Det är väl bara att hoppas på att det är en annan låt som skickats in eller som Dinah Nah tänker tävla med. Om inte är risken stor för diskvalifikation. 


Kommentarer

  1. One more night inte One for the night ;)

    SvaraRadera
  2. Enligt reglerna som presenterats så spelar det ingen större roll vad artisterna sjunger för låtar så här i början av San Marinos uttagning. Det är inte förrän man sållat ut de tre finalartisterna som TV-bolaget presenterar de aktuella ESC-tävlingslåtarna, som då utses internt i samspråk med artisterna.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar