Dansk låtskrivartrio i Mello

Liamoo Tävlar i hemstaden Göteborg med en låt av danskar.

Idol-vinnaren Liamoo har visserligen själv varit med och bidragit till låten Last Breath. Men det mesta står tre danskar bakom.

Peter Bjørnskov, Morten Thorhauge och Lene Dissing är upphovspersonerna till Liamoos bidrag i Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg 10 februari. Flera av dem ingår sedan tidigare i ett låtskrivar-team som kallar sig "Startone Music" och finns etablerat i Århus.

Peter Bjørnskov
Peter Bjørnskov har deltagit i flera Melodi Grand Prix i Danmark, alltid med vällyckade resultat. 2010 komponerade han Breathing till Bryan Rice, den kom tvåa. Andra plats blev det även året efter när hans och Lene Dissings låt Sleepless framfördes av Anne Noa. De hade också med ett bidrag i DMGP 2012

2013 var andraplatsen ännu ett faktum för Peter Bjørnskov och Lene Dissing. Deras Unbreakable med Mohamed Ali hamnade bakom segrande Emmelie de Forest, ESC-vinnare i Malmö samma år. Bjørnskov har samarbetat med just Emmelie de Forest i andra sammanhang och även skrivit låtar till storstjärnan Sanne Salomonsen.

Liamoo har minst sagt ett erfaret och framgångsrikt låtskrivarpar bakom sig. Den 20-årige göteborgaren kan säkert också ha en fördel av att tävla på hemmaplan.

Liam Cacatian Thomassen som är hans riktiga namn vann "Idol" i TV4 2016.

Kommentarer