Danska låtar i januari

10 finalister Det har varit ovanligt tyst kring nästa Dansk Melodi Grand Prix. Men ESCsverige har lyckats snappa upp lite nyheter.

Radio- och tv-kanalen DR utlovade i höstas ett superstarkt finalfält i 2018 års nationella Grand Prix i Ålborg. De tio bidragen ska nu ha utsetts av en jury men det dröjer innan de presenteras.

Det ser ut som att vi får vänta till första halvan av januari innan DR bjuder in till presskonferens. Ett mer specifikt januari-datum kommer det att ges besked om i en inte alltför avlägsen tid. Att det är första delen av nästa månad som de tio avslöjas ska vi alltså rikta in oss på.

En som hoppas vara bland de utvalda är Michelle Nielsen. En 27-årig sångerska som tillsammans med de svenska tvillingarna och låtskrivarna Ylva och Linda Persson skickat in ett bidrag till Dansk Melodi Grand Prix. Det här berättar Michelle själv för amtsavisen.dk

Biljetter till finalen av DMGP släpptes till försäljning i slutet av oktober. Det är sedan tidigare känt att den ska hållas i Gigantium Arena i Ålborg den 10 februari.

Kommentarer