Frankrike: 18 låtar totalt

Tre tv-shower i januari Den franska uttagningen "Destination Eurovision" kommer att bestå av 18 bidrag fördelade på två deltävlingar. 8 tar sig vidare till finalen.

Det har anlänt fler uppgifter kring Frankrikes nationella uttagning. Ännu saknas dock exakta datum. Klart är i varje fall att två deltävlingar och final hålls i januari.

Sammanlagt deltar 18 bidrag. 9 i varje deltävling varav 4 kvalificerar sig för finalen. En final som således har plats för 8 tävlande. En fransk och en internationell jury röstar fram finalisterna. En av medlemmarna i den franska juryn är Amir som tävlade i ESC 2016. I den internationella återfinns bland andra Christer Björkman.

I finalen får fransmännen komma till tals via telefon- och sms-röstning. De har makt över hälften av poängen, den andra halvan tillhör en jury från tio länder: Sverige, Finland, Island, Schweiz, Italien, Israel, Ryssland, Vitryssland. Bulgarien och Armenien.

Få dagar före första deltävlingen kommer bidragen gå att förhandslyssna på via den Eurovision-sajt som tillhör tv-bolaget France 2. Vi får alltså ge oss till tåls innan vi får veta vilka 18 låtar och artister som tagits ut till "Destination Eurovision". Flera etablerade namn inom den franska musikbranschen står bakom några av bidragen, däribland Zazie och Dany Synthé.

Det är första gången på fyra år Frankrike inte utser sitt ESC-bidrag internt.

Kommentarer