ESC 19: Tel Aviv ligger bäst till

En källa med insyn på det israeliska finansdepartementet uppger att det av allt att döma blir Tel Aviv som blir nästa värdstad. Platsen är också så gott som klar, paviljong 2 vid kultur- och nöjesmässn Tel Aviv Convention Center.

Paviljongen tillkom för bara tre år sedan och har publikkapacitet för uppemot 10 000. Det kan jämföras med de 6 000 som Menora Mitvachim Arena i Tel Aviv har plats för.

Det är tidningen Haaretz och dess webbportal som citerar källan inom finansdepartementet. Denne säger att religiösa skäl kan göra det svårt för Jerusalem att arrangera Eurovision 2019. Såväl repetitioner som finalsändningen äger rum två lördagar i rad och kolliderar då med sabbaten, vilodagen som firas varje lördag.

En annan sak som försvårar för Jerusalem ska vara stadens ishockeylag som inte vill lämna ifrån sig sina träningstider och matcher i Pais Arena under april och maj månad 2019.

Uppgifterna om att Tel Aviv och dess Convention Center egentligen redan kan räkna med att få ta hand om ESC nästa år, kommer samtidigt som israeliska tv-bolaget IPBC precis startat anbudsförfarandet. Tel Aviv, Jerusalem, Haifa och Eilat är de fyra städer som IPBC anmält till EBU är intresserade av evenemanget.

Läs också → Värdstad och datum meddelas i september

Det råder dock ingen tvekan om att paviljong 2 vid Tel Aviv Convention Center är ett bättre alternativ än Menora Mitvacham Arena i samma stad. Paviljongen tar in mer publik, är modernare och alldeles i närheten finns utrymme för presscenter och allehanda aktiviteter.

Kommentarer