Haifa intresserar sig för nästa års ESC

Israels tredje största stad har har anmält sitt intresse för Eurovision 2019. Haifas borgmästare har skickat ett officiellt anbud om att få arrangera till regeringens kultur- och sportdepartement.

"Haifa är en av de mest fridfulla städerna i landet och känner stor stolthet över den samexistens som råder mellan olika religiösa gupper."

Detta uttalar Yona Yahav, borgmästare i Haifa, enligt vad som rapporteras av timeout.co.il

Fotbollsstadion Sammy Ofer Stadium pekas ut som en passande arena. Den är ganska tillslutande och övertäckt redan idag men en hel del ytor saknar ändå tak. Haifa stad är dock beredda att stå för de kostnader som uppstår för att bygga ett temporärt tak.

Ett annat krav för att kunna husera Eurovision är tillräcklig hotellkapacitet. Det lovar man uppfylla. Haifa ligger vid Medelhavet i norra delen av landet och staden har ungefär 300 000 invånare.

Den israeliska regeringen tycks allra helst vilja ha nästa års ESC i Jerusalem. Det har ändå inte hindrat två andra städer att visa intresse för evenemanget. Förutom Haifa också Petah Tikva, en mindre stad i centrala Israel.

De styrande i Tel Aviv var tidigt ute och meddelade att de inte har för avsikt att ansöka om värdskapet.

Kommentarer