Värdstad och datum meddelas i september

Väntan blir extra lång den här gången. Inte förrän i september kommer besked om i vilken israelisk stad nästa års Eurovision ska avgöras.

Det är EBU som på sin → officiella webbplats gör klart att planeringen inför kommande ESC precis har påbörjats. Beslutet om värdstad fattas efter ett anbudsförfarande med intresseanmälningar från flera städer. Arrangörsstaden och datumen för de två semifinalerna och finalen meddelas samtidigt i september.

Läs också → Tel Aviv ger sin in i stadskampen

Förra året bekräftades datumen och Lissabon som 2018 års värdstad i slutet av juli. Men året dessförinnan kom inte något slutgiltigt besked förrän i september. Det dröjde till 9 september innan Kiev utsågs till värdstad och datumen för tävlingen 2017 meddelades. Något liknande är vi alltså på väg mot även den här gången.

Läs också → Toppmöte om nästa års ESC

Den blå loggan på bilden som medföljer den här artikeln har tagits fram av EBU. Publiceringen av den kommenteras på följande sätt:

"The preliminary logo of the 2019 Eurovision Song Contest, until the Host City is known"

Den framtagna loggan för ESC 2019 är alltså preliminär och gäller fram till dess att värdstaden är känd.

Med detta besked är det klart att vi ska till Israel nästa år, frågan är bara var i landet. Hetaste kandidatstäderna är Jerusalem och Tel Aviv. Även Haifa och Eilat har visat intresse.

Kommentarer