Inget Liechtenstein i ESC nästa år

Det väckte stor uppmärksamhet i november förra året när det avslöjades att Liechtenstein planerade ställa upp i Eurovision 2019. Men det verkar mest vara mycket snack och liten verkstad.

Det lilla furstendömets tv-bolag 1FLTV har ännu inte ansökt om medlemskap i EBU, trots att det var just det de sa sig skulle göra förra hösten.

Det är → ESCextra.com som rapporterar om saken. Sajten har fått bekräftat att 1FLTV inte varit i någon som helst kontakt med EBU om att bli medlem.

I november berättade chefen för det Liechtensteinska tv-bolaget att förhandlingar om medlemskap var på gång. Målet var att sjösätta en nationell uttagning där vinnaren skulle bli furstendömets första bidrag i ESC. Debuten var tänkt till 2019.

Läs också → Liechtenstein vill vara med

Fakta: Har 38 000 invånare. Vaduz heter huvudstaden
och landet är en monarki. Är tillsammans med Schweiz, Norge och Island
medlem i EFTA. Är i valutaunion med Schweiz.


Det mesta tyder dock på att vi kan avskriva alla planer på premiär i tävlingen nästa år. Fullvärdigt medlemskap i EBU krävs ju för att kunna delta i Eurovision Song Contest.

Liechtenstein, inklämt mellan Schweiz och Österrike, är i ungefär samma storlek som en annan mikrostat - San Marino. Sanmarinierna har dock varit mer lyckosamma i sitt arbete.

Det har gått tio år sedan de hoppade på ESC-tåget och de är fortfarande kvar ombord.

Kommentarer