Mellos givna värdstäder

Östersund i all ära. Våra tre storstäder kan dock räkna med Mellobesök varje år. Uppgifter som nått ESCsverige gör gällande att datumen redan är spikade.

Scandinavium i Göteborg ska ha fått sig tilldelat andra deltävlingen den 9 februari 2019. Veckan efter, den 16:e, fortsätter resan till Malmö Arena för deltävling 3. Uppgiftslämnaren säger sig vara tvärsäker. Även om det mesta talar för att det blir så måste vi ändå tillägga att datum och städer för nästa år ännu inte bekräftats.

Däremot går det med säkerhet att boka in Stockholm och finalen i Friends Arena den 9 mars. Likaså Andra chansen i Östersund 2 mars. Tidsperioden för kommande festival, 2 februari-9 mars, är exakt densamma som gällde 2013.

Läs också → Östersund får Andra Chansen 2019

Att Melodifestivalen kommer till landets tre största städer nästa år är verkligen ingen vågad gissning. Det utgår alla ifrån, allt annat vore överraskande. Sedan nuvarande format infördes har Stockholm haft hand om finalerna alla år sedan 2002 och Göteborg samt Malmö en av deltävlingarna sedan 2003 respektive 2009.

Preliminärt skulle det för närvarande se ut så här:

02 februari - Deltävling 1 ?
 09 februari - Deltävling 2 Scandinavium, Göteborg
 16 februari - Deltävling 3 Malmö Arena
 23 februari - Deltävling 4 ?
 02 mars - Andra chansen Östersund Arena
 09 mars - Final Friends Arena, Stockholm

Tidigast i september meddelar SVT officiellt var och när Mello 2019 ska hållas.

Kommentarer