Nettas Sverigevecka

Eurovisionsegraren är i Stockholm denna veckan för flera liveuppträdanden. Direktsänd tv på tisdag och spelning på nattklubb på onsdag.

Israeliska Netta blir första regerande ESC-vinnare i "Allsång På Skansen" sedan → ukrainska Jamalas besök 2016. Hjärtsjukdomen fick Salvador Sobral att avstå i fjol. Måns var naturligtvis på plats 2015, likaså Österrikes vinnare året före.

Läs också → Conchita på SVT ikväll

Toy är förstås given när Netta intar scenen i "Allsång på Skansen" på tisdagskvällen. Live i SVT1 med start klockan 20:00. Inbokade artister sedan tidigare i samma program är bland annat Samir & Viktor och Tommy Körberg.

Både Pridefestivalen och EuroPride är nu igång i Stockholm. Det gör att Netta är kvar i stan för en klubbspelning på Berns sent onsdag kväll. Hon står för öppningen av Berns "Clean Festival".

En annan av årets ESC-deltagare uppträder där på torsdag. Det handlar om Eleni Foureira från Cypern. Andra plats i Lissabon med Fuego. Eleni är en del av Berns "Eurovision After Party" på torsdagskvällen.

Även finländska Saara Aalto dyker upp på "Clean Festival" som pågår under EuroPride mellan 31 juli och 5 augusti på Berns och Berzelii Park i Stockholm.

Kommentarer