Finland: Följer Saari efter Saara?

Ännu ett år med internt val av artist ser tv-bolaget YLE ut att ha fastnat för, något ESCsverige kunde → rapportera redan förra månaden. Sedan dess har en folkets önskelista utkristalliserats, på den listan finns ett återkommande namn. 

YLE begärde reaktioner från tittare och fick det. Folk har fått lämna synpunkter på nuvarande metod att välja finsk artist till Eurovision. Samtidigt har de skickat med förslag på vem eller vilka som skulle passa för tävlingen i Israel nästa år.

Mikael Saari är den som nämns allra mest. Den 30-årige sångaren från Hyvinge utanför Helsingfors har gjort sig populär efter att ha deltagit i den nationella uttagningen två gånger. Han kom tvåa efter vinnande Krista Siegfrids i "Uuden Musiikin Kilpailu" 2013 med låten We Should Be Through.

2016 var han tillbaka i UMK och klämde sig in på tredje plats med On It Goes. Före sig hade han Saara Aalto och segrarinnan Sandhja.

Andra som finländarna vill se i ESC är banden Sunrise Avenue och Apocalyptica, Det sistnämnda har faktiskt redan varit med där. De stod för mellanakten med sin instrumentala hårdrock på cello när Eurovision hölls i Hartwall Arena i Helsingfors 2007.

YLE har fått god hjälp på vägen med en rad förslag på olika tävlande. Det är alltså inte helt omöjligt att det blir Mikael Saari som tar över stafettpinnen från Saara Aalto som → Finlands representant.

Kommentarer