Värdstad 2019: Det står mellan tre


Jerusalem, Tel Aviv eller Eilat. Tre städer har officiellt visat intresse för nästa års Eurovision genom att skicka in ansökningar till tv-bolaget IPBC. Deadlinen var satt till den 17 juli. Varken Haifa eller Masada kvarstår därmed längre som alternativ.

Tre heta kandidater handlar det alltså om nu. Det är Jerusalem Post som fått uppgifterna bekräftade av det israeliska tv-bolaget.

"Alla tre ger allt för att få evenemanget till sig", skriver → jpost.com

En talesperson för Tel Aviv stad uppger för tidningen att stadens ansökan gäller mässområdet Tel Aviv Convention Centre och paviljong 2. Av allt att döma rör det sig i Jerusalems fall om Pais Arena. 


Kraven som ställs från EBU och IPBC är att en arena ska ha publikkapacitet för mellan 8 000-12 000. Den måste också vara tillgänglig perioden mars-maj nästa år. Nödvändig infrastruktur, hotell och kommunikationer, är även det ett måste.

Jerusalem Post frågar sig om det finns några andra än Tel Aviv och Jerusalem som faktiskt uppfyller de uppställda kriterierna. Eilat i södra Israel försöker hänga med så gott det går - men hur långt kommer det att räcka?

Kommentarer