Mello 19: Finalisterna i "P4 Nästa" om en månad

Första artisten i nästa års Melodifestival får vi namnet på 25 augusti. Då avgörs finalen av "P4 Nästa" i Linköping. En av de åtta finalisterna erbjuds en plats i Mello. Vilka de åtta är avslöjas i början av augusti.

Först måste var och en av de 25 lokala radiokanalerna utse sin representant. P4 Sörmland är sist ut den 27 juli. Därefter kan en jury sammanträda och plocka ut de åtta. Vilka de är får vi veta om en månad ungefär, räknat från nu.

Fram till 4 juli hade 20 av 25 P4-kanaler valt sina representanter. I Stockholm exempelvis vann duon The Lovers Of Valdaro, i Göteborg Philip Fritz, på Gotland Ewelina Westin, i Malmö Amandine X och i Västernorrland Emanuel Bagge.

Läs också → Mello 2019: Vem följer i Stiko Pers fotspår?

Efter att finalisterna presenterats i början av augusti återstår själva finalen den 25:e samma månad. Programledare är Titti Schultz och Josefine Johansson, direkt i P4 med början klockan 19:00.

"P4 Nästa" benämndes tidigare "Svensktoppen Nästa". Sedan 2013 har en av de 8 deltagarna i radioprogrammets så kallade riksfinal erbjudits en plats i Melodifestivalen.

Kommentarer