Second Chance Contest den 30 september

Anna Bergendahl är svensk representant för andra året i rad.

Låtarna i de nationella uttagningarna som inte vann får som vanligt en ny chans i OGAE Second Chance Contest. Melodifestivalklubben har valt Kingdom Come med Anna Bergendahl som Sveriges bidrag. Samma uppdrag gick till Annas Ashes To Ashes förra året och i OGAE-tävlingen kom den trea. Frankrike med Tous les deux och Seemone vann!


2020 års upplaga hålls 30 september då resultaten redovisas. Tre franska städer delar på värdskapet, Paris, Lille och Limoges. Det meddelas på Facebook av nätverket OAGE med fanklubbar i varje land. Röstandet håller respektive klubbar i mellan 1 juli och 31 augusti.

Sverige är sedan starten 1987 Second Chance Contests mest framgångsrika land med 15 segrar. Senaste vinsten är från 2017 och det var Mariettes A Million Years som stod för bedriften.

Med Kingdom Come hamnade Anna Bergendahl på 3:e plats i årets Mello.

I fjol blev det 10:e plats för Ashes To Ashes. En låt som ett halvår senare tog en bronspeng i OGAE Second Chance Contest 2019. Låtar från 24 länder deltog.

I år lär det antagligen bli färre. Frankrike vet vi ställer inte upp eftersom de ingen låt har. ESC-bidraget valdes ju internt och någon nationell uttagning hölls inte.
Tyskland, Spanien och Storbritannien övergav också sina uttagningar till förmån för direkta internval.

Kommentarer