Svenskt silver när det röstades på nytt

Sverige åkte upp en placering när ESC 2014 i Köpenhamn stod i fokus i #EurovisionAgain.

I tävlingen för sex år sedan kom Sanna Nielsens Undo på en fantastisk 3:e plats. I den nya omröstningen tog hon ytterligare ett kliv.

Att Sverige skulle ha med toppstiden att göra stod klart ganska snabbt när det väl begav sig 2014. Det såg bland annat tre stycken 12:or, sex 10:or och lika många 8:or till. Ännu när 16 länder av 37 hade röstat var Sverige stundtals i ledning.

Det var inte förrän i andra halvan av finalröstningen som Sverige började tappa mark mot Nederländerna och framförallt Österrike.

Och just Österrikisk seger skulle det ju att komma bli. Conchita Wurst såg till att trofén hamnade i Wien för första gången sedan 1966.


I den röstning #EurovisionAgain anordnade på lördagskvällens behöll Conchita sin position på ett överlägset sett. Jämfört med verklighetens resultat bytte Sverige och Nederländerna plats med varann.

De som vann allra mest på nyröstningen var Spanien, upp från 10:e till 4:e plats och Storbritannien, från 17:e till 5:e plats. Armenien däremot rasar, ner från 4:e till 15:e plats.

Kommentarer