Parodi som blir komedi emellanåt

Premiären på Netflix är här! Filmen leder inte till några plötsliga och återkommande skrattanfall. Det håller inte handlingen för, men man kan ändå låta sig fascineras.

ESCsverige ska inte avslöja för mycket, ni får själva avgöra efter att ha sett "Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga". Netflix släpper den under fredagen.

Filmen kan tas emot väldiga olika. För den som är insatt i allt som har med ESC att göra, historik, bakgrund och nutid, kan Will Ferrells skapelse mycket väl anses vara 120 minuter av förlöjligande, en parodi helt enkelt. Här och där brister filmmakarna också i sin research om vad tävlingen egentligen går ut på och varför den ens har kunnat existera i 65 år.

Hade varit görbart utan att det behövde bli för dokumentärt. 


För den som tittar på Eurovision mer ytligt som en rolig grej varje år och utan några större förkunskaper kan nog filmen ses som en ren komisk företeelse. Visst har den sina poänger och visst går det att känna igen både sig själv och andra som befinner sig i den eviga ESC-bubblan. Komik? Ja, ibland är den rolig men alltför ofta mer av det smärtsamma slaget.

Långfilmens stora behållning är all musik det bjuds på, och inte så mycket själva storyn.


Kommentarer