Anna Book diskad

Extra presskonferens Låten Himmel för två med Anna Book har diskvalificerats meddelade Christer Björkman på torsdagskvällen.

Anledningen är att bidraget redan publicerats. Den var med i Moldaviens uttagning 2014 då med engelsk text. Enda skillnaden nu var att den framfördes på svenska.

Låtskrivarna Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson och Larry Forsberg medger att de skickade in den till Moldaviens uttagning med titeln Taking care of a broken heart framförd av Felicia Dunaf. Den gick dock inte vidare i deras kvalificeringsomgång och de svenska låtskrivarna trodde därför inte att den hade släppts. Men det hade den och finns på tv-bolaget TRM:s hemsida trm.md. Efterhandskonstruktion eller inte av kompositörerna - vem vet?

På frågan om SVT nu letar efter ett ersättningsbidrag svarade Christer Björkman att han inte visste. Kanske man måste lösa det genom att korta sändningstiden i första deltävlingen på lördag, det blir ju 6 och inte 7 tävlande där.

Aftonbladet var först med att berätta saken, den kom till SVT:s kännedom vid 18-tiden på torsdagen och bara två timmar senare kom beskedet att Anna Book lyfts ur tävlingen.

Kommentarer

  1. Christer Björkman säger att de ej har något eget kontrollsystem. Det tycker jag låter jättekonstigt. Att lita på låtskrivarna och att de talar sanning när de säger att deras låt ej publicerats tidigare känns ju inte som något vidare "kontrollssystem".
    Eurovision har ju sina kontrollsystem, då borde definitivt Melodifestivalen kunna ha det också!

    Sedan kan man fråga sig, hur många fler gånger liknande grejer har skett, utan någons vetskap om tidigare utgivning eller liknande?

    Jag tycker SVT inte tagit sitt ansvar, som har låtit låten komma med, utan ha gjort en kontroll angående detta tidigare.

    // Rice

    SvaraRadera
  2. Känns som låtskrivarna blåst inte bara SVT utan oxå Anna Book. Tänkte också på att detta var lika bra. I Moldavien gick låten inte ens vidare. Hade inte talat för bra placering i ESC om Book vunnit Melodifestivalen.

    /frederik

    SvaraRadera
  3. Föst få Perrelli sparken I Från Melodifestivalen sin bil Anna Book diskad ifrån Melodifestivalen är ingen bar start på Melodifestivalen 2016 jag tycker inte

    SvaraRadera

Skicka en kommentar