Sista chansen att lyssna - denna veckan

Fram till kl 17 Förhandslyssningen på låtarna i sista deltävlingen stängs snart av SVT.

Bara ett kort konstaterande - sorry Gävle, ni ser ut att ha fått de svagaste låtarna i årets Melodifestival.

Och för den som undrar, ja, något högre kvalitet är det faktiskt i Norrköping nu på lördag eller åtminstone jämbördig med de två tidigare omgångarna i Malmö och Göteborg. Vad gäller deltävling 4 är det verkligen bara Molly Sandén och henns Youniverse som sticker ut. Med den borta hade det inte funnits så mycket att hurra för. Såväl Linda Bengtzing som Dolly Style har haft betydligt bättre låtar med i tidigare festivaler

Verkar som låtmaterialet håller på att tunnas ut betänkligt, kanske läge för SVT att nästa år minska till 21 låtar fördelade på tre deltävlingar? Ett sätt att få till ett ännu mer dynamiskt tv-program och fortsätta den förnyelse som inleddes för ett tag sedan då man gick från 32 till 28 bidrag - fast i år är det ju egentligen bara 27!

Kommentarer

 1. Hur tror ni att det kommer gå för Youniverse och har den någon chans i finalen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Trixie,

   Den når med säkerhet finalen nästa vecka, motståndet är ganska svagt där. I finalen får den mycket tuff konkurrens av framförallt Ace och Robin B. Men en topplacering kan vi nog räkna med för Molly S.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  3. Ok. Fan jag hoppas den kommer bättre än Don't worry i alla fall för den låten var ju bara så himla tråkig. Vad tror ni? Och tror ni detta som hänt nu kommer påverka resultatet?

   Radera
  4. Nej, tror inte det kommer påverka i nån större omfattning. Har man en bra låt så har man. Ligger nåt i vad Christer Lindarw sa till Aftonbladet idag, släpp alla låtar samtidigt typ i januari.

   http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen/article22281403.ab

   Radera
 2. är dom (g)ävligaste låtarna från Gävle? :-)

  /frederik

  SvaraRadera
 3. Jag anser inte att man ska korta ner antalet bidrag (tycker själv det var bra med 32), men däremot anser jag att problemet handlar om att det dyker upp allt färre debutanter, och att det verkar finnas en rejäl övertro på flera veteraner. Och då syftar jag på både artister som låtskrivare. Det känns som att man borde införa nån regel att låtskrivare bara för stå för ETT bidrag de tävlar med. Det borde om nånting skapa lite mer variation.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Lukas,

   Intressanta synpunkter du kommer med. Din idé om att låta låtskrivare bara få ha med ett bidrag riskerar att försämra kvalitén ännu mer. Under 15 år av 4 deltävlingar har nog SVT dammsugit landet på låtskrivare som kunnat leverera hållbara melodier. Med bara nykomlingar skulle bidragen med största säkerhet sjunka i nivå och till sist minska intresset för att lyssna och titta.

   Ett sätt att komma runt det är att göra nåt åt mängden låtar som får vara med och kanske dra ner på antalet deltävlingar. 15 år är rätt lång tid och Sverige är trots allt ganska litet.

   Radera

Skicka en kommentar