Här är Frankrikes bidrag

Besked i förväg Ryktena visade sig vara sanna och det gick inte att hålla på det längre. Amir Haddad (bilden) med låten J'ai cherché är det franska valet för ESC 2016.

Egentligen hade tv-bolaget France 2 inte tänkt att presentera sitt interna val förrän den 12 mars, men namnet på artisten läckte förra veckan och idag kom bekräftelsen.

Låten gavs ut tidigare i år och är ofta spelad av franska radiostationer. J'ai cherché är uptempo med modernt beat och innehåller en del engelska textrader. Amir Haddad är 29 år och nådde slutrundan i "The Voice of France" för ett par år sedan.

Frankrike har en period av ganska nedslående resultat i ESC bakom sig, de senaste fyra åren har landets bidrag hamnat mellan placeringarna 22-26 - i finalernas bottenskikt med andra ord. Med dagens besked är det nu bara Sverige bland de redan finalklara i Stockholm som ännu inte gjort sitt val av låt och artist.


Kommentarer

 1. Måste säga att jag tycker att detta är en av Frankrikes bättre låtar! :)
  Är osäker, dock, om den kommer få mycket röster i Finalen, men jag tycker det är en bra låt! :)

  Vad tycker ni om Frankrikes låt, ESCSweden? :)

  // Ecir

  SvaraRadera
  Svar
  1. Årets franska låt känns vara den mest lättsmälta på många år. Passar därför ESC bättre än de senaste årens och tror precis som du på ett hyfsat bra resultat, kanske runt 10:e plats.

   I så fall bästa placeringen på sju år :-)

   Radera
 2. Hoppas denna går bra i ESC för det är en av årets bästa låtar hittills i år och Frankrike förtjänar det så mycket!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar