Lyssna på kvällens låtar

Lyssna här Årets glittrigaste scenshow står förstås After Dark för.

Men ska man gå efter vad publiken i Norrköping tyckte på genrepet igår åker schlagerdivan Christer Lindarw & Co ut ur tävlingen ikväll. Låtarna går att höra i sin helhet från klockan 14 på svt.se.

Publikundersökningen gav ett ganska överraskande resultat med SaRaha som vinnare och favoriten Oscar Zia som tvåa. Lisa Ajax och Swingfly feat. Helena Gutarra gavs var sin plats i Andra chansen. Eller är det egentligen så överraskande?

Tredje deltävlingen är nämligen ganska svårtippad, det är ett jämnt startfält med låtar som funkar bra i sina respektive musikstilar. Idag hoppar ESCsverige hur vi tror svenska folket kommer att rösta och redovisar istället vår egen önskelista. Utan att ange om det blir final eller Andra chansen borde följande fyra enligt vår bedömning ta sig vidare från Norrköping.

Human - Oscar Zia
Förhandsfavoriten har en låt som håller för avancemang men som ändå inte känns som en vinnare i Friends Arena, vilket inte gick att säga om Yes we can som han deltog i MF med 2014. Till det saknas röstmässiga resurser och en refräng som blir en aning tjatig i längden.

Kom ut som en stjärna - After Dark
Årets enda schlager som det verkar och borde vidare av bara den anledningen. Lyssna på texten! Inte alls lika träffande som La Dolce Vita (2004) - men ändå snäppet bättre än (Åh) när ni tar saken i egna händer (2007).

Kizunguzungu - SaRaha
Årets gladaste låt, fartfyllt och charmigt på scenen. Sara Larsson (SaRaha) ler jämt och ser ut att stortrivas, ett rent energiknippe!

My Heart Wants Med Dead - Lisa Ajax
Med trummor och etnoflöjtar levererar denna 17-åring ett nummer som genremässigt hamnar mellan Oscar Zia och förra veckans Isa.

Kommentarer