Lyssna på kvällens låtar

Så tycker ESCsverige svt.se kan du nu höra längre versioner av de sex låtarna.

Hur låter första deltävlingen av Melodifestivalen 2016? ESCsveriges åsikter redovisas här.

Om vi börjar med Anna Books refuserade Himmel för två så får nog sägas att det inte var en större förlust. Tycker inte refrängen är tillräckligt stark, låten lyfter aldrig och vi hade nog väntat oss något mer kraftfullt från en schlagerveteran som Book. Om den skulle ha gått vidare så hade det inte varit för låtens kvaliteter utan nog mer beroende på namnet på artisten bidraget kopplats samman med.

Samir & Viktor tror vi med säkerhet går vidare ikväll. Särskilt de yngre lär se till det och övriga åldersgrupper kan lätt sjunga med Vi ska bada nakna på Sergels torg. En nonsenslåt utan stora krusiduller som kanske kan funka för Sverige i sommarens fotbolls-EM - om det går bra där vill säga. Duon tog sig enkelt till final förra året med Groupie och lär upprepa den bedriften igen.

Inledningsvis påminner den lite om Fred Åkerströms klassiker Jag ger dig min morgon. En finstämd ballad som Pernilla Andersson visat att hon behärskar, minns Desperados. Även om den ligger bra till i startfältet mellan två up tempo-bidrag så är frågan om folk röstar på den. Ballader brukar ha det svårt i Melodifestivalen, men minst Andra Chansen vore Mitt guld värd.

Ett bidrag som behöver lyssnas igenom flera gånger för att fås att förstå. Det bådar inte gott eftersom framgång i MF bygger på direkt och omedelbar kontakt. Gospel och country blandas i Mimi Werners Ain´t No Good, det är alls inte dåligt men heller inget unikt.

Oj, oj, Samir & Viktor light. Otur för Albin & Mattias att hamna i samma deltävling som den andra duon. Deras chansen för avancemang hade varit betydligt större om de deltagit i en annan av festivalens omgångar. Rik och Bada nakna är samma musikstil och de kommer att ta ut varandra. Om rösterna ikväll består av en majoritet av tv-tittare som är i tonåren eller yngre kan kanske bägge låtar gå vidare.

En helt ny bekantskap och en trevlig sådan. Constellation Prize sätter sig ganska snabbt i medvetandet. Bidraget är lätt att ta till sig och Robin Bengtsson sprider ett skönt sound och sjunger bra. Munspelet gör sitt till! Hade varit hur kul som helst med en finalplats men ofta är röstande tv- och webb-tittare inne på helt andra spår än ESCsverige...

Är det en värdig uppföljare till Busy doin' nothi'n? Ja, vi är tillfredsställda i alla fall. Don't Worry är lika speciell och sticker ut precis som föregångaren. Lite samma genre som Mimi Werner, men bara lite. Slår dock ut den med hästlängder. Skulle förvåna om inte Ace Wilder tar sig direkt till final, hon vill ha revansch efter den knappa förlusten 2014 och det tror vi svenska folket också ställer upp på.

  1. 1. Samir & Viktor – Bada nakna
  2. 2. Pernilla Andersson – Mitt guld
  3. 3. Mimi Werner – Ain't No Good
  4. 4. Albin & Mattias – Rik
  5. 5. Ace Wilder Don't Worry
  6. 6. Robin Bengtsson – Constellation Prize

Kommentarer