Island skickar Greta

Söngvakeppnin Det blir den fartfyllda och dramatiska Hear Them Calling med Greta Salomé som åker till Stockholm.

                
Segern stod klar efter en uppgörelse med Alda Dis Arnardóttir och hennes Now. Bägge gick vidare till Superfinal.

Totalt deltog sex bidrag i den isländska finalen av Söngvakeppnin - en final som föregåtts av två deltävlingar. För Greta Salomé väntar nu närmast ESC-semi 1 där även Finland ingår och Sverige har rösträtt. Detta är ett fall framåt jämfört med Islands bidrag i Wien i fjol som stannade i kvar i sin semifinal, Hear Them Calling tror vi har goda chanser att kvalificera sig för final.

Stockholm blir inte hennes första ESC, hon deltog i Baku 2012 i en duett tillsammans med Jónsi - Never Forget kom till final men fick där nöja sig med 20:e plats.

Det faktum att det i år gått 30 år sedan Island debuterade i Eurovision uppmärksammades på olika sätt, vinnaren från 1986 belgiska Sandra Kim dök upp på scenen och även Loreen gästade. Mer om den nationella uttagningen fram till finalen på vår specialsida Norden.

Kommentarer

 1. Det verkar vara ganska många artister som återvänder till Eurovision i år! :)
  Om jag inte missat någon eller räknat fel, så är det just nu 6 artister som är klara för Eurovision, som varit med tidigare :)

  // Ecir

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant, faktiskt inte tänkt på men var tvungen börja räkna med en gång :-)

   Islands Greta
   Bulgariens Poli Genova
   Bosniens Deen
   Makedoniens Kaliopi
   Maltas Ira Losco

   5 just nu, kanske blir fler?!

   Radera
  2. Ja, det kanske det blir :)
   Men var inte Bojan Jovović (som ska tävla som en del av gruppen Highway för Montenegro) en del av No Name som tävlade för Serbien-Montenegro 2005? :)

   Radera

Skicka en kommentar