Gävle laddar

Satsar stort Sista deltävlingen sätter sin prägel på värdstaden. Centralstationen välkomnar i rosa!

Gävle kommun satsar på en rad kringarrangemang under hela veckan vilket framgår av deras webbplats gavle.se.

"Deltävlingen stärker oss lokalt, regionalt och nationellt och det kommer att ge ökade intäkter till handel och besöksnäring. Men framförallt är den en sprakade festivalvecka för alla gävlebor", säger kommunalrådet Inger Källgren Sawala.

Jämfört med när Gävle senast arrangerade 2007 tar kommunen sociala medier till hjälp på ett helt annat sätt, inte så märkligt egentligen eftersom varken twitter eller instagram fanns för nio år sedan.

Artisterna som deltar i deltävling 4 anländer till Gävle under onsdagen för de inledande torr-repetitionerna. Arenan, Gavlerinken, intas imorgon. Detta blir alltså andra gången någonsin som Melodifestivalen kommer till staden. Senast det begav sig 2007 var det i samma ishall som nu men den hette då Läkerol Arena.

Även för nio år sedan handlade det om sista deltävlingen och till final gick A little bit of love med Andreas Johnson och I remember love med Sarah Dawn Finer. I finalen placerade sig dessa två bidrag på 2:a respektive 4.e plats - The Worrying Kind med The Ark vann som bekant!

Kommentarer