Allt för Cypern

Svensken gör det igen För andra året i rad skriver Thomas G:son Cyperns ESC-bidrag.

Det gick över förväntan i Stockholm i våras. Alter Ego med Minus One tog sig till final och kom på 21:a plats och såg till att Cypern fick sin bästa placering på fyra år. Tacka Thomas G:son för det!

Skövdebon hade producerat bidraget. Med så pass stor framgång att tv-bolaget CyBC nu valt att ge honom förnyat förtroende. Att det blir artisten Hovig som åker till ESC i Kiev nästa år stod klart för över en månad sedan. Frågan är vilken låt han ska tävla med, här kommer Thomas G:son in i bilden.

Hans största framgång är förstås Loreens övertygande seger för Sveriges räkning 2012. Han författade även det danska bidraget som kom fyra i ESC 2010. Han låg även bakom den norska låten i Eurovision 2007, det finns fler exempel men ESCsverige nöjer sig med nyss nämnda.

Enligt sajten Eurovoix.com får Thomas G:son ungefär 100 000 kronor för att producera låten till Hovig (bilden) och Cypern 2017. Det är han säkert värd.

Läs mer → Hovig för Cypern

G:son kan också komma att dyka upp som låtskrivare i den kommande Melodifestivalen, det vet vi med säkerhet nästa vecka.

Kommentarer