Biljettsläpp i januari

ESC 2017 Samtidigt som semifinalslottningen hålls släpps biljetterna.

EBU:s referensgrupp för Eurovision Song Contest, där bland andra Martin Österdahl från SVT ingår, har varit på tredagarsmöte i Kiev. Mycket går som planerat, men ukrainarna behöver snabba på processen.

"Tiden håller på att rinna ut. Det handlar mest om organisatoriska saker men också att få säkerställt de pengar som budgeterats för evenemanget från myndigheterna i Ukraina", säger Jon Ola Sand, ESC-chef.

Han har dock fullt förtroende för tv-bolaget NTU och tvivlar inte på att de kommer att klara uppgiften. Men det tycks gå lite för långsamt.

I januari beräknas biljetterna till semifinalerna och finalen släppas. Sannolikt sker det ungefär samtidigt som lottdragningen äger rum i Kiev. Då handlar det om i vilken av semfinalerna de kvalande länderna ska igenom, ettan 9:e eller tvåan 11:e maj.

Årets logga och tema "Come Together"
Innan dess lär även temat och den speciella loggan för 2017 vara framtagen. Just nu arbetar fem olika bolag med att få fram ett passande koncept. Ett av dem ska NTU bestämma sig för efter godkännande av EBU.


Kommentarer