Vi är alla vinnare

Tre som segrat Comeback för tre Mello-vinnare varav två också tog hem ESC.

Åtminstone Loreen och Roger Pontare var otippade inför SVT:s avslöjande. Charlotte Perrelli hade nämnts tidigare.

Två har det gemensamt att de vunnit Eurovision, Loreen 2012 och Charlotte 1999. Loreen är alltså tillbaka efter den formidabla succén med Euphoria för fem år sedan. Roger Pontare var senast med för 11 år sedan, han tog sig till Andra Chansen med Silverland som hamnade på en slutlig 12:e plats.

2000 vann Pontare Melodifestivalen med När vindarna viskar mitt namn, den kom 7:a i ESC. Året innan hade han fått nöja sig med en 5:e plats med Som av is. Mello-debuten skedde 1994 då han tillsammans med Marie Bergman vann. Stjärnorna kom på 13:e plats i Eurovision.

Först ut 2017 av de tre tidigare vinnarna är Charlotte Perrelli, hon finns med i deltävling 1 i Göteborg. Låten Mitt liv har hon varit med och skrivit själv.

I andra deltävlingen i Malmö dyker Roger Pontare upp med Himmel och hav. Den har fått text och musik av Alexzandra Wickman och Thomas G:son.

Loreen återfinns i den fjärde och sista deltävlingen i Skellefteå. Statements heter låten som Loreen tillsammans med Joy Deb och Linnea Deb står bakom.

Kommentarer