3 januari avslöjas första norska finalisterna

Flera intressanta höjdpunkter från Norges Melodi Grand Prix har dess chef Stig Karlsen kunnat berätta om i en intervju för kollegerna på sajten ESCNorge.no  

Fredag 3 januari presenteras de fem bidrag som direktkvalificerat sig till MGP-finalen den 15 februari. Låtarna släpps dock inte för lyssning förrän dagen innan varje deltävling. Med tanke på att deltävling 1 går loss 11 januari kommer första finalklara låten således bli tillgänglig dagen före, alltså den 10:e.

Deltävlingarna är som vi tidigare berättat fem till antalet. I varje omgång deltar fyra bidrag och vilka dessa är offentliggörs i början på den vecka respektive deltävling ska äga rum. Det betyder att vi får veta startfältet i första deltävlingen måndag 6 januari innan tävlingsdagen som är lördag den 11:e i samma vecka.

Ingen jury 2020
Från varje deltävling ska 1 låt röstas vidare till final. TV-tittarna avgör detta självständigt eftersom juryn helt har avskaffats i MGP 2020. I deltävlingarna möts de fyra deltagarna i dueller. Efter sista omgången har norska folket sänt sammanlagt fem bidrag till finalen, dessa gör de fem redan finalklara sällskap. Det ger ett finalfält på totalt 10.

Tidsschemat för tävlingsmomentet i Melodi Grand Prix har ESCsverige tidigare publicerat. Här kommer det igen!

  11 januari: deltävling 1 med fyra bidrag har inriktning på Østlandet
  18 januari: deltävling 2 med fyra bidrag har inriktning på Sørlandet
  25 januari: deltävling 3 med fyra bidrag har inriktning på Midt Norge
   1 februari: deltävling 4 med fyra bidrag har inriktning på Nord Norge
   8 februari: deltävling 5 med fyra bidrag har inriktning på Vest Norge
  15 februari: Final med tio bidrag från hela landet

Deltävlingarna kommer att sändas live på NRK1 och tv.nrk.no från H3 Arena, en gammal flyghangar på Fornebu utanför Oslo som gjorts om till evenemangslokal för bland annat tv-inspelningar. Finalen tippas traditionsenligt gå av stapeln i Oslo Spektrum.

Kommentarer